Видача деревини паливної, запитання і відповіді
опубліковано 18 листопада 2022 року о 12:50

Знову хочеться написати про дрова. Паралельно з видачою гуманітарної допомоги найбільш незахищеним категоріям населення громади, завдяки державній субвенції, також видається безоплатно деревина паливна. Видається згідно черговості заяв, та у вказаних розмірах. Звісно, як і будь яка добра справа, ця теж обростає плітками від опозиції та любителів песимістичних настроїв. Більшість невірних трактувань буває від браку інформації, яку в свою чергу або не знають де шукати, або не хочуть. З другим варіантом все ясно, але по першому, виконавчий комітет Червоногригорівської селищної ради працює на відмінно. Маємо і офіційний телеграм канал, і фейсбук спільноту і офіційний сайт. На всіх цих медіаресурсах постійно публікуються тільки перевірені новини, та важливі оголошення. Працюємо відкрито, і публікуємо все, що потрібно для людей. Неодноразово вже вказувались категорії отримувачів дров, умови отримання і порядок. Але все таки у жителів залишаються питання, іноді через те, що слухають підказки з невірних джерел. Ця стаття "не переливання з пустого в порожнє", як одного разу висловилась читачка. Будь яка стаття в наших офіційних джерелах покликана зібрати під собою пропозиції, громадську думку, запитання та відповіді на них. Але з умовами: без образ, адекватно, конструктивно; в іншому випадку - отримуєте місячну "відпустку" від наших джерел, або й більш довгострокову в окремих, спеціальних випадках. Так от, повертаємось до дров. Далі по тексту поширене запитання - відповідь:


- Як отримати дрова, якщо я вже отримую субсидію?

Відповідь: Деревина паливна не надається на домогосподарство за яким зареєстрована особа пільгової категорії чи в якому фактично проживає, якщо за адресою домогосподарства на час початку опалювального періоду була оформлена субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

 

- Чи для ВПО теж дрова видаватимуться?

Відповідь: Деревина паливна не надається особам, які є внутрішньо переміщеними особами, та власникам майна, які отримують компенсації за житлово-комунальні послуги від держави за розміщення в себе внутрішньо переміщених осіб.


- Читали, що особам похилого віку теж будуть надаватись дрова, а нам не видають?

Відповідь: Одна з категорій отримувачів це особи похилого віку, які отримують соціальну послугу «Догляд вдома» в Комунальній установі «Центр надання соціальних послуг» Червоногригорівської селищної ради (надання соціальних послуг).


- Казали видають тополь, а писали що тверді породи дерев, мабуть крадуть?

Відповідь: А ви запитуйте тих хто "казали". Бо, на даний час, на видачу привозять дрова двох порід - акацію і вільху, такі і отримують наші жителі.


- Чи будуть видавати дрова всім іншим?

Відповідь: На це саме поширене запитання однозначно відповісти не можливо. Залежить від завозу деревини. Після того, як будуть охоплені та видані дрова зазначеним категоріям, думаємо, що буде прийняте рішення додати інші категорії осіб. Все залежить від того, чи залишатиметься деревина паливна в наявності, чи ні. Адже, ми ж з вами розуміємо, для видачі деревини абсолютно всім – прийдеться спиляти всі ліси України...

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux