Робота міжшкільного методичного об'єднання
опубліковано 12 листопада 2018 року о 11:50

Моделлю функціонування методичної служби у закладах освіти Червоногригорівської селищної ради було обрано міжшкільні (ММО) та міждошкільні методичні об’єднання (МДМО), визначено базові заклади освіти.

Нові виклики для вчителя у напрямку реалізації Концепції «Нової української школи» - це перехід від знаннєвої парадигми до компетентісної, уміння працювати на засадах особистісно орієнтованої моделі освіти та компетентнісного підходу, уміння застосовувати педагогіку партнерства, уміння скористатися академічною свободою у діяльності, мати розвинені навички інноватора. Цим питанням були присвячені чотири методичних зустрічі, які відбулися 9 листопада 2018 року на базі КЗ ЗСО «Придніпровська ЗОШ I-III ступенів Червоногригорівської селищної ради» :

- вчителів початкових класів на тему «Сучасний педагог як провідник змін в контексті НУШ» ( керівник – Гордієнко Л.О.);

- вчителів фізики та математики на тему «Реалізація міжпредметних зв’язків математики, фізики з іншими дисциплінами. Інклюзивне навчання в Новій українській школі» ( керівник – Бережний О.М.);

- вчителів географії та економіки на тему «Пріоритетні напрямки і завдання шкільної географічної освіти в контексті створення інноваційного освітнього простору» ( керівник – Мазур В.С.);

- вчителів англійської мови на тему «Іноземна мова як життєве уміння» ( керівник Шевцова Г.М.)

Основний акцент засідання ММО початкових класів – модернізація змісту освіти: Державний стандарт, Базовий навчальний план, інтеграція та інтегроване навчання, планування тематичного навчання.

ММО вчителів математики та фізики розглянуло питання розвитку творчої компетенції шляхом використання інноваційних технологій, які перенесуть акценти на формування трьох компонентів компетентності: знаннєвого, діяльнісного, і ціннісного на уроках природничо-математичного циклу.

Вчителі ММО географії та економіки опрацювали нормативно-правові та інструктивно-методичні рекомендації щодо вивчення географії, економіки та природознавства в 2018/2019 н. р., критерії оцінювання рівня знань, умінь та практичних навичок учнів. Обговорили питання необхідності урізноманітнення форм організації навчально- пізнавальної діяльності учнів з географії в різних режимах, що сприятиме формуванню не тільки географічних компетентностей, а й ключових.

На засіданні ММО вчителів іноземної мови було приділено увагу особливостям планування уроку англійської мови в 1-му класі в рамках НУШ, адже лінгвістичні, комунікативні навички та багатомовність необхідні для ефективної та належної комунікації з іншими людьми.

Сьогодні вчитель обмежений тільки Державним стандартом, він має свободу дій: обирати навчальні програми, місце і форму курсів підвищення кваліфікації. Має свободу навчати і самому навчатися. Мета методичного супроводу діяльності педагога- сприяти професійному розвитку та особистому зростанню.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux